Posts

Terbuka pulak!!!!

Image
Apa yang terbuka?

Ahaaaa perlawanan terbuka la. Open International Petanque Port Dickson.
Ececeh macam star star pula aku. Aku bukan star cuma nak cari pengalaman jer. Nak masuk match game memang dah tak boleh.
En.Doctor dah warning, " No match game anymore. plz la miss Aishah. U tak sayang kaki u ke?"
" Bukan tak sayang la Doc. I minat benda benda sport ni." Sambil tengok kaki aku yang berbalut tu.
" Many sports u can join BUT no match game." Doc ni tunjuk muka garang.
Hadoi Doc ni. Tunjuk muka garang pun hensem jugak. Kisah 2015 masa lawan futsal boleh pula ligamen koyak. Dapat MC 2 minggu. Bosan betul duduk rumah lama-lama.
Doc ni pun dah pening tengok muka aku. Tisu koyak tu biasa. Masa kaki retak tu pun boleh die perli. " U ni main wretling ke main sport?"
Ada gak aku wrestling doc ni kang.
So, sukan berunsurkan otot otot kaki dah tak boleh aktif. kite main sukan yang guna otot tangan pula.
Saja test main petanque ni. Tak sangka pula menja…

The Lord Of The Ring Forest

Image
"Panjat gunung?? Ada toilet tak atas gunung tu?? Habis tu nak buang air macam mane? Euwww"

Kekwat giler. Boleh soalan pertama ditanya pasal toilet. Memang aku jadi bahan masa tu. Tak pernah tercapai dek akal nak menawan Gunung. Gunung Datok boleh la. Tu pun semput jugak nak sampai atas.

Bila diajak, " Jom naik Irau."

Rasa ketaq nak panjat wey...Gunung kot. 6000 ft plus plus pulak tu. Aku ni standard panjat busut je pun. Setakat jungle trekking tu aku memangla suka.

Bermula la saat tu aku mencari fitness balik.

MOSSY FOREST...huiishhh nama die. Ayu je nama . Orang kata berlumut berlecak. Aku pun start google tentang trekking die. ok memang mencabar kesabaran dan kekuatan otot segala otot.

Paling mencabar SEJUK. Hadoii aku ni bila sejuk mula la nak bersin.

Tapi memang kagum sangat ngan hutan ni. memang sangat sangat cantik.

Masa tu kitorang naik pun dah lewat gak. pukul 10 pagi baru start melangkah.

Sebelum naik Gunung atau naik Bukit Tinggi yang kita jarang naik. M…

My Little Mermaid

Image
Lama giler tak menaip kat sini. Sibuk sangat layan wasup group ngan Muka Buku. ecececeh.

Hello 2017!!!!!!!
Tahun ni aku dah naik pangkat. Dah jadi Mak Long.  Macam Tak cayakan. selalu anak anak sepupu je yg panggil Mak Long. Kali ni bahasakan diri sendiri Mak Long. Mula-mula gelak sengsorang. 
Ada yang kate. " Nampak kampung la ngan  panggilan Mak Long tu. Tak nak bahasakan diri ngan panggilan lain ke? "
Alaaaa relax sudah. Asyik nk nampak moden je. Apasalahnye nampak kampung sikit. Comel apa panggilan Mak Long tu. Ada budak kecik mati mati pertahankan gelaran KAKAK tu pada aku. Ibu die bahasakan aku aunty. "Salam aunty Cah." Dengan laju tanpa segan anak kecil tu menjawab. "Kakak la..apa pulak aunty. Kakak duduk sebelah Aimy ye. "
Memang tergelak aku.
2017 ni..aku dapat seorang mermaid cantik lagi comel. gebus gebas. Debot debot pipinya. Manja tahap meow. haishhhhh tp kalau nk tidokan die. Aku tidokan die lagi cepat die tido berbanding mommy die tidokan.

Vroooom to Hatyai -Day 1-

Image
Vrooom vroom vroom.. dah lenguh dah kaki melangkah hari ni. Teet teet teet hp aku berbunyi.

" Hmmm bukan bunyi mesej ni. Orang call pun bukan. Biar jela." Getus aku sendirian, dan kaki aku terus melangkah laju menujuk ke tuk tuk.

Pertama kali aku ikut trip ke Thailand secara rasmi. Kami bertolak malam 27 Ogos. Berkumpul di BTPN.

Jeng jeng jeng..meriah suasana budak2 ni naik bas. Pot pet pot pet.

Melaka ke Thailand ambil masa yang sangat lama. Kami singgah di RnR Gurun. Fuuh dah cantik bhaaiii. Dulu kami pergi tempat duduknye berbumbungkan payung je. Hari ni...kemain lawa lagi. Kat sini kami berhenti untuk sarapan dan solat subuh.

Vroom vrooom perjalanan diteruskan lagi ke changlun.

Puff puff sejam kami menunggu arrivals ticket. Macam macamla jadi.. tiket salah nama la, no passport la. Adeh adeh..

Kami masuk  ke bumi gajah putih ni ikut pintu Bukit Kayu Hitam. Alhamdulillah lancar perjalanan sebab tak ramai orang.

Kami meneruskan perjalanan ke Leather Shop. Menurut tourist g…

Haaa haaa pinky!!!!!!!!

Image
Baby..baby..baby jangan kau marah...lalalalala 🎡🎢🎼🎡🎢🎼

Jeng!!!jeng!! Jeng!! Besarnya kotak. Macam isi bom pun ada. Apa jela dalam ni. Penuh pulak solotip ni dililit keliling kotak. Gunting sini, ada lagi solotip. Gunting sana, ada lagi lapisan solotip. Adeh banyak nye solotip. Penatla camni. Koyak jela kotak ni. Aku pun lubangkan jela kotak tu dengan rakus. 
Gulp gulp apa pasal pulak la banyak nau surat khabar nye. Jangan ada katak jela dalam ni. Adessssss. Satu dua tiga empat lima enam. Ada enam keping surat khabar dalam kotak ni. Meriah nye. 
Disebalik surat khabar yang buruk tu tetiba ada bekas besi. 
Kui kui kui giloz. Apa benda ni????
Laju je tangan aku angkat sambil aku menjerit. Haaaaaaa haaaaa eeeee pinky!!!!
"Dah datang dah, dah datang dah penyakit giler die bila dapat benda pink." Kata adik aku. 
" haaa apa tu? " sergah mak aku. Hamboii rupanya mak aku ngendap dari tadi disebalik pintu bilik. 
"Siapa bagi tu?" Tanya mak aku. 
Aku senyum je…