Posts

Berniqab tapi .......

Setiap orang ada cara hidup masing-masing. Setiap orang ada minat tersendiri. Setiap orang pasti tidak ada kesempurnaan kerana yg sempurna itu hanya Allah S.W.T.
Begitu juga aku, hanya seorang yang kerdil dan terlalu banyak kekurangan dan kehilafan. Dekat luar sana kalau kita tengok ramai je bergelar Islam tetapi masih menonggang botol arak. Nama je Islam tetapi masih pakai mini skirt dan keluar masuk pub.
Tapi kita ni siapa? Nak hukum mereka. Nak kata mereka ni penghuni neraka. Baik sangat ke diri ni. Baik sangat ke diri korang tu?
Aku?? Aku seorang budak perempuan yg lahir dalam keluarga sederhana. Aku suka ikut trend. Dari kecil lagi. Itu tak bermaksud aku akan pakai barang yg mahal-mahal. Tidak sama sekali. Zaman aku dulu ada satu waktu, famous dgn barangan Alien Workshop.
Kalau nak tahu, aku beli dompet gambaf Alien Workshop. Aku ada Belt brand Alien Workshop juga. Kalau diingat balik. Ada apa la dgn brand Alien Workshop ni. Gambar kepala makhluk asing. Tapi semua yg aku beli ni…

Perjalanan.....🚴

Image
JANGAN pernah menyesal atas perkenalan kita dengan sesiapapun dalam hidup kita.... KERANA... andai yang kita kenal itu orang yang baik, maka dia akan memberikan kita sebuah KEBAHAGIAAN. . DAN.... andai yang kita kenal itu bukan orang yang baik, maka dia akan memberikan kita sebuah PENGALAMAN. . BAHKAN... andai yang kita kenal itu adalah orang yang terburuk, maka dia akan memberikan kita sebuah PELAJARAN..

Hey.. Gentleman!!!

Image
Hari ni aku ada class Takaful dekat Kota Syahbandar. Boleh tahan ramai juga yg attend.
Sejak-sejak ni HP aku agak aktif. Bukan sebab client message aku. Tapi ada sorang kawan aku ni. Tiba-tiba rajin text aku. Pagi pagi boleh die send text  ' Morning'. So aku pun reply la balik 'Morning'.
Dalam pukul 1pm. Yaaa Lunch Hour time. Hp aku berdering, nasib baik la dah time break kan. Kalau tak, memang aku tak angkat phone sebab dah silent. Aku tengok kat skrin "MAMAT".
"Hello, Assalammualaikum. Yes ada apa? Anything I can help u my friend." Ececeh aku speaking London pulak.
"W'salam. Awak... saya on the way nak balik Melaka ni. Jom dating." Alamak aih. Meremang bulu roma dengar dia cakap macam ni.
"Apa awak awak. Hamboi kemain kau nk ajak dating. Aku cepuk kau kang." Spontan aku balas.
"Alaaaa awak ni. Nak manja sikit tak boleh. Jom lepak petang ni."
"Haaa tau pun. Boleh, tapi kau kena ambil aku. Aku tak bawa kereta.…

BE STRONG FAIZZUDDIN

Image
BE STRONG FAIZZUDDIN

Masa MSSM P.Khas yg lepas. Kami bawak banner yg kami buat utk awk Faiz, " PRAY FOR FAIZZUDDIN". Ramai yg tanya siapa FAIZZUDDIN tp ramai juga coaches dr negeri lain kenal awak especially coaches sukan Paralimpiad.
Ramai yg doakan supaya awak cepat sembuh Faiz. Semua nak tengok awak bersukan balik sihat dan aktif macam dulu.
Tadi lepas Zohor terlintas dalam fikiran, "Kalau tengok Faiz lepas ni pun ok jugak. Dah dekat area Merlimau ni." Selepas camping tu terus gerak.
 Tapi......cikgu takut nak tengok awak sorang-sorang. Cikgu takut tak dapat nak tahan perasaan cikgu. Takut jadi macam yg lepas. Masa cikgu lawat awak kat rumah tu, berjujuran air mata, meleleh leleh hingus bila tengok awak terbaring atas katil. Huhuhu cikgu awak ni nampak je sado. Kalau marah orang mengalahkan singa tp emosi tak sado mane pun.
Tapi tadi cikgu redah jela sorang2. Bila sampai depan Hospital Muar tiba- tiba rs macam tak mampu nak langkah sorang2. Lama jugak duduk dal…

Terbuka pulak!!!!

Image
Apa yang terbuka?

Ahaaaa perlawanan terbuka la. Open International Petanque Port Dickson.
Ececeh macam star star pula aku. Aku bukan star cuma nak cari pengalaman jer. Nak masuk match game memang dah tak boleh.
En.Doctor dah warning, " No match game anymore. plz la miss Aishah. U tak sayang kaki u ke?"
" Bukan tak sayang la Doc. I minat benda benda sport ni." Sambil tengok kaki aku yang berbalut tu.
" Many sports u can join BUT no match game." Doc ni tunjuk muka garang.
Hadoi Doc ni. Tunjuk muka garang pun hensem jugak. Kisah 2015 masa lawan futsal boleh pula ligamen koyak. Dapat MC 2 minggu. Bosan betul duduk rumah lama-lama.
Doc ni pun dah pening tengok muka aku. Tisu koyak tu biasa. Masa kaki retak tu pun boleh die perli. " U ni main wretling ke main sport?"
Ada gak aku wrestling doc ni kang.
So, sukan berunsurkan otot otot kaki dah tak boleh aktif. kite main sukan yang guna otot tangan pula.
Saja test main petanque ni. Tak sangka pula menja…

The Lord Of The Ring Forest

Image
"Panjat gunung?? Ada toilet tak atas gunung tu?? Habis tu nak buang air macam mane? Euwww"

Kekwat giler. Boleh soalan pertama ditanya pasal toilet. Memang aku jadi bahan masa tu. Tak pernah tercapai dek akal nak menawan Gunung. Gunung Datok boleh la. Tu pun semput jugak nak sampai atas.

Bila diajak, " Jom naik Irau."

Rasa ketaq nak panjat wey...Gunung kot. 6000 ft plus plus pulak tu. Aku ni standard panjat busut je pun. Setakat jungle trekking tu aku memangla suka.

Bermula la saat tu aku mencari fitness balik.

MOSSY FOREST...huiishhh nama die. Ayu je nama . Orang kata berlumut berlecak. Aku pun start google tentang trekking die. ok memang mencabar kesabaran dan kekuatan otot segala otot.

Paling mencabar SEJUK. Hadoii aku ni bila sejuk mula la nak bersin.

Tapi memang kagum sangat ngan hutan ni. memang sangat sangat cantik.

Masa tu kitorang naik pun dah lewat gak. pukul 10 pagi baru start melangkah.

Sebelum naik Gunung atau naik Bukit Tinggi yang kita jarang naik. M…