Posts

Showing posts from February, 2012

Wak luuuu!!!!

Image
Sape kate jadi cikgu senang???? WEy!! jadi cikgu susah laa.... " Ape yang susahnye??? korang masuk keje pagi balik sekolah pukul 2pm. Kan senang. Pastu dah bleh rehat2. Tak macam kitorang yang keje office ni. Masuk pagi balik kadang-kadang tak menentu lagi2 company swasta."
Waaaa wak lu!!! cakap kencang. Sape cakap pukul 2pm dah balik dah rehat.
Sekolah yang aku praktikal skang ni pun. Cikgu-cikgu semua wajib balik kol 2.15pm. Itu waktu paling awal perlu balik. Bukan nye yang paling lambat.
Ni la... mentality certain person. Suka cakap keje orang lain senang. Keje die la paling susah n memenatkan..keje die la paling berat..keje die la paling serabut.
Kadang-kadang bile kite cakap.. " aduuu penat la."  Adat la kadang2 kite cakap sorang2 mengeluh sendiri ngan diri kite.
Waktu tu pengkritik yang tak diundang pun muncul.... "bla.blaa...blaaa..blaaa...bla bla bla bla bla bla" 
kite mengeluh ngan 3 perkataan je tapi tetiba di balas ngan bepuluh-puluh das perkataan.
Jang…

horrAAA My new experience

Lama dah tak update. Maklum la dah berjauhan dari UNi. Mane la ada wifi free area perumahan taman kan..

Haaa yang ni pun tetiba plak tangan ni bleh gatal-gatal klik kat connect line...Haiyyaaaa ada orang buka public wifi. Encik @ Puan kami menumpang sikit ye wifi anda.


8/2/ 2012

sesi baru untuk permulaan sem. Sesi dalam menghabiskan sisa-sisa gelaran seorang student. Coz after this maybe dah bertukar tittle.

Pejam celik pejam celik, telentang telungkup dah nak habis rupanya sem .

This is my final sem n we're in practical as teacher. Aku dah berjauhan dari Uni tercinta ku (poyos betul ayat).
SKHA (Sekolah Kebangsaan Hashim Awang) dimana??? Mana lagi kalau bukan kepala batas..tu dia zon seberang Perai Utara, it's nearer with Sungai Petani.

-------------------------------------------------------------------------
Hampir seminggu kami di sekolah ni. Cikgu-cikgu Pendidikan Khas sekolah ni memang best. Diorang memang sporting habis. Kelas Pendidikan Khas SKHA antara murid paling ram…