Posts

Showing posts from June, 2012

Miss u..................

Image
Masa bergerak dengan pantas ??? Betul ke masa boleh bergerak?? HUh!! memang la. Pepatah selalu mengatakan, MASA ITU EMAS. Lihatlah betapa berharganya masa kepada kite.

Masa mula-mula masuk USM...aku rasa lambat je nak habis belajar. Huish terseksanya nak wat assigment, malas tahap cipan nak pergi kelas ( Aku tak pernah ponteng kelas ye sepanjang kat USM). Sekarang ni...aku rasa rindu nak masuk kelas. Rindu nak dengar Papa Zuri berleter...terkenang-kenang bile ABAH (Tuan Haji) marah-marah aku. Maklumla aku kan suka melawan. Abah suka speaking English...Abah selalu comment kawan-kawan aku nye pronounce bile diorang nye sebutan salah. Yang aku ni pulak selalu akan cakap ' Tuan Haji everybody have their slang, in language don have wrong and rite'.

Abah aku tu mana boleh kalah. Die tetap nak betulkan and berdebat ngan aku. Kenangan-kenangan.

Time LM (Latihan Mengajar), time yang paling stress.  Tapi time ni gak la yang paling best ngan budk-budak kat sekolah tu. Sekolah Kebangsaan…

air Mata

Image
Jiwa yang telah terluka tidak akan dapat dilihat. Memulihkannya kembali amat memerlukan masa. Biarlah ia terluka dahulu daripada terus berdarah dan tak dapat diubati lagi.

Jodoh itu rahsia Allah

SEKUAT mana kau setia....
SEHEBAT mana kau merancang.........
SEJAUH mana kau menunggu....
SEKERAS mana kau bersabar...
SEJUJUR mana kau menerima aku....

Jika ALLAH tidak menulis jodoh kite bersama..Kite tetap tidak akan bersama...jika sudah tertulis kau bersamaku, aku tetap menerima kau dalam apa jua keadaan..sesungguhnya ada hikmah disebaliknya atas apa yang pernah terjadi....


Sehidup semati~~~

Image
"Aku nak suami yang baik la, bertanggungjawab dan beriman" Siapa yang tak nak kalau dapat lelaki yang baik..sila angkat tangan. Semua wanita pasti impikan untuk dapat seorang suami yang baik.
"jangan hanya inginkan lelaki yang baik selagi kita tak menjadi baik, tetapi jadilah wanita yang baik sehingga kita diinginkan lelaki yang baik"
Topik ini selalu juga menjadi perbualan kitorang semasa kami berkumpul dalam bilik beramai-ramai. Maklumlah budak-budak U ni..kalau time assigment berlambak. Buku menggunung atas meja. Semuanya tak kuar bilik. Tapi time lepas submit assigment tu. Mulalah berkumpul, himpunkan makanan longgok kat tengah2. Pastu buka satu topik.
KAHWIN...Siapa yang tak nak kahwin. Semua orang mesti nak kahwin. Haish macam gatal je kan cakap pasal kahwin-kahwin ni. Ye..la...belajar pun belum habis lagi. Dah gatal cakap pasal kahwin. cop cop aku dah habis belajar dah. Yes!!! dh boleh kahwin dah.  Muda lagi...enjoy yourlife dulu  tak payah pikir pasal kahwin-…

kebahagiaan

Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis, mereka yang disakiti hatinya, mereka yang mencari dan mereka yang mencuba. Karena hanya mereka itulah yang menghargai pentingnya orang-orang yang pernah hadir dalam hidup mereka.