Posts

Showing posts from March, 2015

sleep tight, sweet dream

Sleep tight? Sweet dream? Apa yg kau cakap ni cah? apa yg aku buat ni?
Begitu laju jariku menaip perkataan perkataan itu. Setelah selesai dan tekan butang "send". Baru aku tersedar. Aku tak pernah wish camtu pada kawan kawan.
Apa yang aku buat ni? Rasa bersalah taip cmtu. Lebih baik aku pergi sebelum harapan semakin tinggi. Aku tak patut buat begitu. Maaf.

tak ada perasaankah aku???

Tak de perasaankah aku?
mungkin juga, tetapi mungkin juga salah kenyataan itu. 
Perlukah aku tunjukkan perasaan aku kpd semua orang? 
Aku bukan seperti itu. Mudah-mudah untuk bagi apa sahaja. 
Mungkin lebih baik takde perasaan daripada ada, kemudian aku akan sedih dan menangis lagi. 
Untuk apa semua itu.

Aku kenal dengan ramai lelaki. Lelaki ramai yg bermanis kata untuk menambat hati. Lembut gigi dari gusi. 
Jika untuk mencari BUAYAfren mungkin aku dah ketemu. Bukan susah, ramai je yg sggup. 
Kalau untuk mencari teman hidup n temanku d dunia n kehidupan akhirat kelak. Masih adakah? 
Setiap perjalanan telah tertulis. Aku akan ikut sahaja seperti yg telah direncanakan. 

youth ace 2015

Image
Love to learn.. love to hear. In Shaa Allah my next talk i will attend.
Dah macam addicted plk, dari zaman study sampai dah usia cmni. Suka sangat attend2 cmni. Entahla..apa yg aku tau, aku suka. Mak n ayah pun tak kisah. Sebab mereka tau anak nye camne. In Shaa Allah setakat ni masih seperti ini.
Seseorang pernah kata aku kolot n close minded. Ok tak mengapa la. Up to you to say i like that. Aku tak kisah.
Kalau seseorang itu dikatakan moden denga  baju2 yg up to date. Fesyen2 trendy. Aku berfesyen ikut kemampuan aku. Masih cantik dan pastinya comel. Hakhakhak.
Kalau seseorang Itu dikatakan kolot kerana berjalan kaku n kayu dengan BUAYA FREN mereka. Tak seperti pasangan bercinta lain yg berjalan beriringan berpegangan tangan dan berpeluk pinggang. Aku lebih rela digelar kolot begitu. Aku punya RAMAI kawan perempuan dan juga LELAKI tetapi aku tau bagaimana utk berkawan.
Mudah-mudahan kali ni diberi kesempatan nk berjumpa dengan authors yg aku sayang. Ustazah Fatimah Syarha, Ustaz Has…

my hello kitty

Image
pinnn!!! Pinnnn! Abg poslaju sampai depan pagar minta autograf sebelum ambil barang.
"Siti Aishah?" Abg poslaju bertanya

"Ye saya" aku jawab sambil tersenyum. Lepas je autograf palstik poslaju bertukar tangan.
"Wow... dr orang yg aku sayang" aku berkata dlm hati sambil tersenyum.

Pertama kali aku meminta Untuk dibelikan sesuatu. permintaan ku. " Saya nak naik sekolah...nak mnta pencil case bleh? Pencil case yg comel."
Serius memang comel bagiku dengan adanye mini hello kitty.

Maybe bagi anda itu biasa2 saja. Alaa pencil case je pun.  Nak gembira sangat macam dapat emas. Setiap orang berbeza.
☺ inilah pertama kali aku minta sesuatu drpd org yg aku sayang..niat bermain main tapi sebenarnye memang mengharap nak.  pink!!!!! My favourite.
Thank you so much for the gift. Dah berapa lama dah guna pencil case ni. Dah lebih setahun pencil case ni menemaniku. 
Hanya mampu mengukir senyuman dalam setiap hari-hariku. Setiap yg dah belalu takkan kembali lag…

Taman Seribu Bunga

Masih segar dalam ingatan. Pertama kali kaki aku menjejakkan kaki ini di taman ini, Taman Seribu Bunga. Taman yg meninggalkan seribu kenangan. 
Masih segar, bagaimana kami mencari taman ini..walaupun aku org melaka,tapi aku tak begitu mahir kawasan2 disini. 
Apabila ku melihat pokok itu..laju je airmata ni mengalir. Di pokok nilah kami buat prewedding photoshoot. Di rumah tradisional itu. Kau mengusik aku semasa bergambar. 
Di pokok buluh itu..kita masing2 terpaku memandang sesama sendiri tanpa berkata apa2 beberapa minit. Aku menikmati pandangan mata org yg aku sayang. Akhirnya masing2 terkejut apabila ada ranting jatuh. Kita tergelak gelak bersama. 
Indah..sangat indah. Semua itu hanya kenangan indah dalam hidupku. Aku hanya mampu tersenyum dalam kenangan dan mimpiku.