Posts

Showing posts from February, 2017

Terbuka pulak!!!!

Image
Apa yang terbuka?

Ahaaaa perlawanan terbuka la. Open International Petanque Port Dickson.
Ececeh macam star star pula aku. Aku bukan star cuma nak cari pengalaman jer. Nak masuk match game memang dah tak boleh.
En.Doctor dah warning, " No match game anymore. plz la miss Aishah. U tak sayang kaki u ke?"
" Bukan tak sayang la Doc. I minat benda benda sport ni." Sambil tengok kaki aku yang berbalut tu.
" Many sports u can join BUT no match game." Doc ni tunjuk muka garang.
Hadoi Doc ni. Tunjuk muka garang pun hensem jugak. Kisah 2015 masa lawan futsal boleh pula ligamen koyak. Dapat MC 2 minggu. Bosan betul duduk rumah lama-lama.
Doc ni pun dah pening tengok muka aku. Tisu koyak tu biasa. Masa kaki retak tu pun boleh die perli. " U ni main wretling ke main sport?"
Ada gak aku wrestling doc ni kang.
So, sukan berunsurkan otot otot kaki dah tak boleh aktif. kite main sukan yang guna otot tangan pula.
Saja test main petanque ni. Tak sangka pula menja…

The Lord Of The Ring Forest

Image
"Panjat gunung?? Ada toilet tak atas gunung tu?? Habis tu nak buang air macam mane? Euwww"

Kekwat giler. Boleh soalan pertama ditanya pasal toilet. Memang aku jadi bahan masa tu. Tak pernah tercapai dek akal nak menawan Gunung. Gunung Datok boleh la. Tu pun semput jugak nak sampai atas.

Bila diajak, " Jom naik Irau."

Rasa ketaq nak panjat wey...Gunung kot. 6000 ft plus plus pulak tu. Aku ni standard panjat busut je pun. Setakat jungle trekking tu aku memangla suka.

Bermula la saat tu aku mencari fitness balik.

MOSSY FOREST...huiishhh nama die. Ayu je nama . Orang kata berlumut berlecak. Aku pun start google tentang trekking die. ok memang mencabar kesabaran dan kekuatan otot segala otot.

Paling mencabar SEJUK. Hadoii aku ni bila sejuk mula la nak bersin.

Tapi memang kagum sangat ngan hutan ni. memang sangat sangat cantik.

Masa tu kitorang naik pun dah lewat gak. pukul 10 pagi baru start melangkah.

Sebelum naik Gunung atau naik Bukit Tinggi yang kita jarang naik. M…