Posts

Showing posts from August, 2016

Vroooom to Hatyai -Day 1-

Image
Vrooom vroom vroom.. dah lenguh dah kaki melangkah hari ni. Teet teet teet hp aku berbunyi.

" Hmmm bukan bunyi mesej ni. Orang call pun bukan. Biar jela." Getus aku sendirian, dan kaki aku terus melangkah laju menujuk ke tuk tuk.

Pertama kali aku ikut trip ke Thailand secara rasmi. Kami bertolak malam 27 Ogos. Berkumpul di BTPN.

Jeng jeng jeng..meriah suasana budak2 ni naik bas. Pot pet pot pet.

Melaka ke Thailand ambil masa yang sangat lama. Kami singgah di RnR Gurun. Fuuh dah cantik bhaaiii. Dulu kami pergi tempat duduknye berbumbungkan payung je. Hari ni...kemain lawa lagi. Kat sini kami berhenti untuk sarapan dan solat subuh.

Vroom vrooom perjalanan diteruskan lagi ke changlun.

Puff puff sejam kami menunggu arrivals ticket. Macam macamla jadi.. tiket salah nama la, no passport la. Adeh adeh..

Kami masuk  ke bumi gajah putih ni ikut pintu Bukit Kayu Hitam. Alhamdulillah lancar perjalanan sebab tak ramai orang.

Kami meneruskan perjalanan ke Leather Shop. Menurut tourist g…