Posts

Showing posts from December, 2011

cukup laaaa.....

Image
"Lantaran adanya wanita alam menjadi indah..lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna..Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan disebalik sesuatu kekuatan...






Cukup la seorang yang sederhana... Diri ini terlalu takut jika mendapat seorang yg terlalu sempurna..kerana aku bukan la sempurna..


Aku tak mahu yang kaya-raya...cukup lah yang sederhana...


Aku tak perlukan wajahmu setampan Nabi Yusuf..cukup la wajahmu dapat menenangkan diriku...


Aku tak perlukan, kamu mengagungkan kedua orang tua ku..cukup la kamu menghormati dan menyayangi mereka...


Aku tak mengharapkan yang sentiasa berjubah..cukuplah jika dirimu mampu mengimamkan ku dan aku menjadi makmum mu dan aku mengaminkan setiap doa yang kamu bacakan.....


Aku tak mengharapkan seorang yang gagah perkasa..cukup la jika kamu dapat menjaga ku,keluargaku dan maruah ku.....


Aku tak mengharapkan seseorang yang sempurna....cukup la jika kamu dapat membimbing ku dan melengkapi kekurangan yang ada padaku dalam men…

dUhai Hati....

Image
Jika hati ini selalu ada kamu...... Selagi aku masih syg kan kamu..Selagi masih ada rasa cinta ini...Kan selalu aku, katakan perasaan sayang rindu yang selalu ku rasa...Selagi masih ada waktu..izinkan lah hari ini kamu tahu betapa aku menyayangi kamu....


Duhai hati


Cintailah dia secara diam selagi dia belum halal bg mu, agar ia semakin manis penuh keindahan setelah pernikahan...kerana ia menjamin ketenangan hatiku...Andai suatu hari nanti..aku dan kamu tiada jodoh..tidak aku terus disakiti dengan permainan perasaanku sendiri...

Duhai hati


Bukan tiada cinta...bukan tiada sayang...kadang kala ku rasa takut akan pada diriku sendiri..oleh itu, aku selalu berpesan pada hati, agar aku menyintaimu secara bersahaja.. JIka tiada jodoh antara kita, jiwa dan hati tidak lah begitu parah....

"Ya ALLAH..Andai Telah ditakdirkan Dia jodohku, maka aku terima dia seadanya..Tatkala jodoh kami belum menyapa jagalah hati kami dari gundah dan resah...jadikanlah kami pasangan yg beriman, bertakwa serta be…

about Us

Image
sekejap je dapat balik rumah kali ni.... Setelah sekian lama tak jumpa my luvly brother yang makin gumuk. Dah beberapa kali aku balik rumah sebelum ni tak dapat jumpa die. Kali ni Alhamdulillah, aku diberi kesempatan untuk jumpa semuanya.

Wawwawaa~~~ adik aku yang dulu kerempeng dan kurus melidi sekarang dah ada 6pax...cayalah. Sempat satu hari jer manje2 ngan die. Semalam masa lunch tu pun die dah tak selera makan, nasi setengah tu pun die tak habis makan sedangkan sejak die balik ni die punya selera dua kali ganda daripada biasa. Mungkin die dah nak balik tu yang die dah tak selera makan. cian die... xpe lain kali balik..along masak sedap2 yer lagi. lalala~~

Sebak aku rasa semalam bile hantar die balik. Selepas ni juz tunggu die passing out insyaAllah bulan Mac ni. Mudah-mudahan semua urusannya di sana dipermudahkan. Selamat berjuang perajurit muda.

selepas ni dah tak boleh nak gadoh kasar-kasar lagi la ngan die. Boleh terkeluar isi perut aku kalau die tumbuk aku. Kalau sebelum ni b…

Sendirian ku....

Image
Tiada manusia yang rugi pada sesuatu yang tak pasti, dia mungkin bukan jodoh kita....Kita bukan matahari buatnya..Kita juga bukan bulan yg akan sentiasa menyinari malamnya.. Kita mungkin pernah hiaskan hatinya hanya kerana dia sunyi dan mahukan teman di kala sunyi...

Kita hanya merancang tuhan yg menentukan segalanya.
Perit sekali bila diri ditipu... Hancur rasanya bila dicurangi. Perasaan itu bagaikan menusuk jiwa raga..Hati pula tertanya-tanya..mengapakah ia terjadi. Hanya insan yang pernah melaluinya bisa merasakan semua perasaan itu. Sehinggakan ada yang sanggup membalas dendam dan membunug diri kerana tak sanggup menanggung keperitan yang dilaluinya....
Seharusnya, kita mengerti..setiap perkara yang terjadi pasti ada hikmahnya tersendiri. Hikmah yang cukup indah yang bisa menyembuhkan luka di hati....
Hidup ini masih dibayangi dan masih bersisa kesakitan. Pastinya, kita sukar untuk menerima kenyataan apabila harapan yang telah lama di bina hancur dalam sekelip mata. Suaranya masih te…

our Friendship

Image
When I see the sky, I see u guys, I see your smile, I see your laugh, When we're gather
I see our love, I see our friendship, Friendship is love, Without friendship loves is nothing Without friendship love is empty! Without friendship love is boring!!
Friendship means sharing, sharing our feel,  sharing our sadness and happiness,
Friendship  like a flower, soft but strong, Friendship like a sun, Bright and beautiful,
I see u guys, I see u like  a star, Make my life brighter, Help me to  strong, When i was fell down and become loser,
Thank u guys being my friend, Build our friendship


good nite

Good nite my dear... i'm glad i have you near for the many things you have brought me There's nothin i shall fear
Good nite my dear let my song wipe your tears let my song wipe your fear to face anythin will come
we are certainly got each other and we always shall through the years let my prayer bring you cheer the moon is bright n the star is shining and they bless us always here

~~persoalan~~

Image
Persoalan diutarakan
Jawapan belum ditemukan
Jawapan yang belum terjawab
Bagaimana untuk menjawab
Persoalan penuh keraguan

Persoalan tiada jawapan
Terus diam membisu
Di bawa angin lalu

Jawapan pasti terjawab
Bila persoalan tiada keraguan
Persoalan yg dinyatakan penuh keyakinan....




Malique N Jamal Abdillah...Aku Maafkan Kamu

Image
"Assalammualaikum...

Aku Maafkan Kamu merupakan single terbaru dari album ketiga Malique . Pejam celik pejam celik dah masuk bulan disember. Masa tinggalkan kita tanpa menghiraukan apa yg berlaku disekeliling. Masa terus berlalu tanpa menghiraukan kita yang masih terkapai-kapai tidak berbaju menuju berjumpa tuhan. Haddoi..tetiba berpuitis. Ini bukan la omongan kosong. Bila difikir kembali memang kita belum bersediapun utk berjumpa pencipta tapi masa tak pernah akan berputar kembali. Masa terus laju meninggalkan kita.
Lagu Aku Maafkan Kamu single terbaru malique. Mamat ni memang best dalam bermadah even dalam rentak rap..tp lirik lagu die selalunya memang ada hidden meaning. Dia punye lirik bukan junk ok..but it have mesage beside it. Ada teratak dihujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak
Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi…

Ombak Rindu....

Image
Malam....
Kau bawalah rinduku untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian selalu rasa ada cinta aku..


Hujan...
Bawa air mataku yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa tanpa cinta dia dihatiku
Hanya mampu berserah moga cahaya tiba nanti.....


Mula-mula dengar lagu ni aku terpikir..apa kena lirik die ni klu nak dibandingkan dengan novel asal. tapi bila dah tengok cerita OMbak Rindu tu baru tau.
Filem yg diadaptasi dari novel Fauziah Ashari bertajuk Ombak Rindu. Mesti ramai yang dah baca novel ni kan.. Novel ni memang famous. Kalau tak silap dalam tahun 2002 atau 2003 sebab masa ni aku memang layan novel. Budak dok hostel kan..apa je la yang best nak buat lagi lepas habis prep. sebelum tido masing-masing baca novel nak amik mood tido.
Aku memang bagi 5 star la utk novel Ombak Rindu ni. Habis air hidung aku pun kuar masa baca novel ni. Tapi bile tengok movie ombak rindu pun meleleh gak la air mata aku. Cengeng gak la aku ni..tak habis2 nk meleleh.
Sinopsis cerita (sila mai…

Kertas...

Image
Dahulu aku punyai 2 helai kertas. Sehelai kertas berwarna putih dan sehelai lagi warna biru. Kertas putih ni nipis sikit berbanding ngan kertas biru. Kertas biru ni tebal dan keras. Aku sayang kedua-dua kertas ni.



Sebelum aku jumpa kertas biru ni, aku hanya ada kertas putih. Aku amat menjaganya. Aku akan pastikan kertas putih ni tak berkedut dan tidak kotor. Tapi apabila aku dah jumpa kertas biru..aku rasa aku perlu menjaga kertas biru tu melebihi kertas putih.
Kertas biru itu aku hiasi dengan warna-warna yang ceria. Aku selalu tampal bunga-bunga kecil bagi menghiasi kertas biru. Aku gembira sangat dapat menjaga kertas biru walaupun kadang2 jari-jari halus ku akan terluka tatkala aku menghiasinya. 
Aku tak pernah kisah ngan luka-luka itu. Setakat luka kecil aku boleh ubatinya sendiri. Apa yang aku tau, aku rasa puas apabila melihat kertas biru ku cantik dengan hiasan benang emas yang telah cuba aku sulamkan. Aku tau sulaman ku tak berapa cantik dan kemas tapi aku akan berusaha dan berusa…

Malam ini

Image
Malam ini ku lihat langit Kelihatan langit ku gelap dalam kepekatan malam Langit ku kosong Tiada lagi bintang yang sering menemani
Malam ini Tiada lagi sinaran bintang di langit ku Tiada lagi cahaya menemani malamku Langit yang hitam pekat Terus gelap tanpa bintang Suram dan terus suram tanpa sinaran