Posts

Showing posts from July, 2012

Ramadhan yang indah

Image
Dah berapa hari yer kite berpuasa??? 29 August 2012 genaplah 9 hari semua umat Islam menyempurnakan ibadah puasa. Rukun Islam yang ketiga yang wajib ditunaikan oleh umat Islam. Alhamdulillah tahun ini juga aku dapat menyambut puasa bersama keluarga yang tersayang. Adik lelaki ku juga balik masa hari pertama sambut Ramadhan. Alhamdulillah kami sekeluarga dapat berkumpul. Terubat sikit rinduku pada adikku yang senget tuuuu.....
Setiap Ramadhan mempunyai ceritanya tersendiri. Memberikan kehidupan, kesedaran dan sinar baru kepada hambanya. Ramadhan yang lepas ku lalui dengan penuh kesulitan dan dilema. Hujan yang sentiasa melanda membasahi bumi. Selamat tinggal semua kenangan. Banyak yang aku pelajari dalam setiap kepahitan dan kelukaan. Setiap yang terjadi telah direncanakan oleh Allah. Kita sebagai hambaNya, hanya mampu merancang. Setiap kesulitan pasti ada penyelesaian.
"Boleh jadi apa yang kamu sukai itu mendatangkan mudarat bagimu..boleh jadi apa yang kamu tidak sukai itu mendat…

teruk sangat ke????

i like to share this quote "There are many things in life will catch your eyes..but only a few will catch your heart"...
Dalam kehidupan kite ni banyak perkara yang akan kite nampak and kite dengar. Tapi tak semua perkara tu kite akan kisah juz a few je kite kisah. Memang betul pun. Kenapa kite nak kisah and amik tau sangat perkara yang tak berkaitan ngan kite. Tak perlu la nak  jadi seorang yang bz body about other person.
Aku ni mungkin jenis manusia yang kurang berperasaan sikit. Bak kata kawan-kawan aku, "Ko ni memang tak makan saman la ecah. Orang kutuk ko apa pun ko wat pekak je. Ada yang panggil ko almari ke gemok, si pendek  pun ko gelak je."  Apa yang aku boleh buat, nak marah buat apa. Selalunya aku akan balas balik. "Helleh jeles la tu aku gemok, gemok gemok aku c0mel tau. Jeles la tu sebab ko tak gemok." PehhHH self-confident punye lah tinggi puji diri sendiri c0mel. Untuk kes cam ni memang takde kesan la kat aku.
BUT in certain things, somet…

Jika.....................

Image

suddenly..i feel i...

Image
Tetiba aku teringat kat kawan aku yg sorang tu. Sepanjang aku kenal die, die memang seorang kawan aku yang sangat baik. Kalau aku marah, die selalu akan wat sumthin yang membuatkan aku tergelak. Die memang seorang yang kelakar. Kelakar-kelakar die pun, kadang-kadang ada jugak angin puting beliung and ribut taufan die. Biasala, nama pun manusia. Mana ada yang angin nye sentiasa sepoi-sepoi bahasa je. Tapi selalunye angin puting beliung die ni takde la lama. Sekejap je. Lepas tu dah ok. 
Happy kawan ngan die sebab die bukanla seorang yang berkira. Bak kata kawan aku ni, "Alaaa ngan aku pun nak berkira, aku lepuk ko kang. Sikit2 nak bayar balik. Selagi aku tak rasa membebankan tak payah bayar." Aku ngan die pun takdela berkira. Kalau kitorang kuar reramai. Aku n adik aku n kawan aku ni, kalau aku dah bayar untuk lunch or dinner. Nanti die bli kan la junk food ka ar so on. Kadang2 kitorang TONG TONG je reramai. Maklum la masing2 pun lom ada gaji tetap lagi, smuanye juz part tim…

Hati wanita

Image