Posts

Showing posts from March, 2012

WE are the WINNER!!!

Image
Hari sukan olahraga peringkat zon seberang perai baru je berlalu 2 hari..tapi kehangatannya masih terasa. Bahang kehangatan kemenangan murid-murid yang tersayang. FuuHhh bangga giler aku ngan cikgu-cikgu semua. Tak sia-sia kami training budak-budak tu.

Makin hampir ngan hari sukan makin sibuk semua cikgu-cikgu. Aku ngan kawan-kawan aku tetiap pagi training budak-budak ni kat padang. Main panas je la kitorang ni. Maklumla duduk kat USM tu tak sempat nak main panas. Kalau main basikal petang-petang tu pun dah tak panas dah..cuaca pun dah redup.

Sukan Olahraga tahun ni memang special..not juz reporter je yang datang but Pak Lah (Tun Abdullah B Ahmad Badawi) datang untuk rasmikan kejohanan olahraga kali ni.



Kak Alia ngan Kak Yati memang hebat!! memang kreatif. Diorang la insan yang banyak bertungkus lumus menyediakan kostum-kostum untuk perbarisan. Tajuk perbarisan kami 1 Malaysia. So macam-macam jenis pakaian yang ada untuk murid-murid kitorang.Contohnya..teng teng.....


Ijat ngan bulu mer…

How !!! How!!! how!!!!!!

Bunga bunga cinta indah bersemi....
Di antara harap pinta padaNYA
Tuhan tautkan lah
Cinta di hati berpadu indah
Dalam mihrab cinta...


Best kan lagu dalam filem Mihrab Cinta ni.. Lirik die ada maksud tersendiri. Penyanyi yang nyanyikan lagu ni pun memang best. Asmirandah..C0mel sangat die ni.


Bunga-bunga je rasa bile nyanyi lagu ni. Bunga warna-warni..waaa chantekk nyer bunga...Aduss!!! sejak bile la pulak pandai nak bunga-bunga ni. Dush dush dah lama dah bunga kat taman tu mati. 


haaah dah lama dah bunga tu mati. Tinggal pasu je. KOsong je semua tu..tak cantik dah.

Kalau nak tanam bunga mesti ambil masa. Mungkin ambil masa berminggu-minggu atau berbulan bulan nak tunggu pokok tu keluarkan bunga yang cantik.

Tapi kalau kepercayaan kita dah takde..dah mati camne?????? How can we rebuild?

Bak kata orang..."Jangan dikenang perkara yang dah lalu"


"Yes..i don't..n don't want to think back. I was let it go. But one more thing. TRUST."
" How can i  build it again..HOW…