Posts

Showing posts from January, 2014

Luahan Tanpa Pena

Bismillah...

Siapa yang tahu isi hati seseorang? Walaupun die kawan baik kite sehati sejiwa sejawa sekalipun tak mugkin kite akan tahu isi hatinya. Siapa yang boleh menyelami betapa dalamnya apa yang terbuku dalam hati seseorang? Apabila kite melihat seseorang itu senyum, adakah die benar-benar bahagia? Apabila seseorang menangis. Adakah die sedang bersedih? Adakah itu tafsir yang dapat kita huraikan? Hati, tidak ada sesiapa pun dapat meneka dengan pasti, bahkan diri kite sendiri. Kadang-kadang tidak boleh memahami apa yang ada di dalam hati.
Apa yang terzahir di luar belum tentu tergambar di dalam hati. Bukan munafik, kadang-kadang lebih baik disimpan sahaja.
Kadang-kadang orang yang terdekat mungkin akan merasakan tempias kecelaruan yang berlaku. Soalan yang ditanya juga boleh menimbulkan kemarahan insan terdekat. Maaf, mungkin pernah diberitahu tetapi maklumat itu tak dapat disimpan dengan rapi dalam kotak ingatan. Maaf  sebab berlaku. Kadang-kala ia tidak sengaja sebab die masih …

~~ Kembali ~

Dah lama jari-jemariku ini tak menaip di sini. Tak tahu apa yang hendak dikongsikan sebab semuanya telah tersurat di dairy. Giler rindu nak menaip tapi selalu kekeringan idea. Kecelaruan menguasai minda maka idea pun tak terbentuk ~~ahaks~~
Permulaan tahun baru masihi 2014. Pada Maal Hijrah yg lepas memang aku telah memulakan kehidupan yang baru dalam diary hidupku. Permulaan yang lebih menenangkan hati.
Menyambut tahun baru masihi dengan hati yang lebih bersemangat aummm segagah harimau . Hati berbunga-bunga menyambut tahun baru. Semoga perasaan ini terus berkembang mekar~~ auucchh~
Sebelum ini aku pernah menjauhkan diri darinya, tapi kini die kembali. Gembiranya tak terkira. Tak boleh nak gambarkan macam mane. Hanya Allah je yang tau perasaan gembira aku ni. Tak sangka, sangat tak sangka die boleh muncul balik dalam hidupku. Lama giler lost contact, sebab aku sendiri yang jauhkan diri daripada die kerana 1 perkara hmm..
Seseorang yang aku pernah kawan dengannya dahulu, aku pernah s…