Posts

Showing posts from July, 2016

Haaa haaa pinky!!!!!!!!

Image
Baby..baby..baby jangan kau marah...lalalalala 🎡🎢🎼🎡🎢🎼

Jeng!!!jeng!! Jeng!! Besarnya kotak. Macam isi bom pun ada. Apa jela dalam ni. Penuh pulak solotip ni dililit keliling kotak. Gunting sini, ada lagi solotip. Gunting sana, ada lagi lapisan solotip. Adeh banyak nye solotip. Penatla camni. Koyak jela kotak ni. Aku pun lubangkan jela kotak tu dengan rakus. 
Gulp gulp apa pasal pulak la banyak nau surat khabar nye. Jangan ada katak jela dalam ni. Adessssss. Satu dua tiga empat lima enam. Ada enam keping surat khabar dalam kotak ni. Meriah nye. 
Disebalik surat khabar yang buruk tu tetiba ada bekas besi. 
Kui kui kui giloz. Apa benda ni????
Laju je tangan aku angkat sambil aku menjerit. Haaaaaaa haaaaa eeeee pinky!!!!
"Dah datang dah, dah datang dah penyakit giler die bila dapat benda pink." Kata adik aku. 
" haaa apa tu? " sergah mak aku. Hamboii rupanya mak aku ngendap dari tadi disebalik pintu bilik. 
"Siapa bagi tu?" Tanya mak aku. 
Aku senyum je…

18th July

Image
18th July? Ada apa dengan 18th July? 
Tanggal 18th July ini, lahirlah seorang bayi perempuan yang putih gebu-gebas ke atas dunia ini. Ceewah kuat perasan pulak aku. Tapi kan..aku kecik-kecik dulu memang putih. 

Dah makin besar makin gelap gelita aku ni. Berlalunya tanggal 18th July itu maka semakin meningkatla umur aku. 
Tahun ni yang paling kelakar. Ayah aku wish pada jam 11.58pm pada 18 July tu. Kebetulan ayah tengok kalender. Mak aku pulak, sampai kesudah die lupa. Takpe takpe. Tahun lepas mak ada jugak wish even dah malam. 
As usual, ucapan-ucapan penuh di laman muka buku aku. Aku senyum je membaca satu persatu wish tersebut. Sambil membalas..

"Thank you thank you" atas setiap wish.

Terima kasih kawan-kawan sebab sudi nak wish. Tahun ni jugak aku dapat kad bufday. Dah lama gak tak dapat. Kawan aku sorang tu lagi awal wish, 16 July kad tu sampai. Haishhh haishhhh terima kasih banyak-banyak la hangpa ingat bufday aku weh.
Tahun ni ada beberapa perkara buat aku terharu. Pe…