Posts

Showing posts from September, 2017

Berniqab tapi .......

Setiap orang ada cara hidup masing-masing. Setiap orang ada minat tersendiri. Setiap orang pasti tidak ada kesempurnaan kerana yg sempurna itu hanya Allah S.W.T.
Begitu juga aku, hanya seorang yang kerdil dan terlalu banyak kekurangan dan kehilafan. Dekat luar sana kalau kita tengok ramai je bergelar Islam tetapi masih menonggang botol arak. Nama je Islam tetapi masih pakai mini skirt dan keluar masuk pub.
Tapi kita ni siapa? Nak hukum mereka. Nak kata mereka ni penghuni neraka. Baik sangat ke diri ni. Baik sangat ke diri korang tu?
Aku?? Aku seorang budak perempuan yg lahir dalam keluarga sederhana. Aku suka ikut trend. Dari kecil lagi. Itu tak bermaksud aku akan pakai barang yg mahal-mahal. Tidak sama sekali. Zaman aku dulu ada satu waktu, famous dgn barangan Alien Workshop.
Kalau nak tahu, aku beli dompet gambaf Alien Workshop. Aku ada Belt brand Alien Workshop juga. Kalau diingat balik. Ada apa la dgn brand Alien Workshop ni. Gambar kepala makhluk asing. Tapi semua yg aku beli ni…

Perjalanan.....🚴

Image
JANGAN pernah menyesal atas perkenalan kita dengan sesiapapun dalam hidup kita.... KERANA... andai yang kita kenal itu orang yang baik, maka dia akan memberikan kita sebuah KEBAHAGIAAN. . DAN.... andai yang kita kenal itu bukan orang yang baik, maka dia akan memberikan kita sebuah PENGALAMAN. . BAHKAN... andai yang kita kenal itu adalah orang yang terburuk, maka dia akan memberikan kita sebuah PELAJARAN..

Hey.. Gentleman!!!

Image
Hari ni aku ada class Takaful dekat Kota Syahbandar. Boleh tahan ramai juga yg attend.
Sejak-sejak ni HP aku agak aktif. Bukan sebab client message aku. Tapi ada sorang kawan aku ni. Tiba-tiba rajin text aku. Pagi pagi boleh die send text  ' Morning'. So aku pun reply la balik 'Morning'.
Dalam pukul 1pm. Yaaa Lunch Hour time. Hp aku berdering, nasib baik la dah time break kan. Kalau tak, memang aku tak angkat phone sebab dah silent. Aku tengok kat skrin "MAMAT".
"Hello, Assalammualaikum. Yes ada apa? Anything I can help u my friend." Ececeh aku speaking London pulak.
"W'salam. Awak... saya on the way nak balik Melaka ni. Jom dating." Alamak aih. Meremang bulu roma dengar dia cakap macam ni.
"Haaaa?" Terkejut aku dengar.
"Alaaaa awak ni. Nak manja sikit tak boleh. Jom kluar petang ni."
"Haaa tau pun. Boleh, tapi kena ambil saya la. Hari ni tak bawa kereta. Pagi tadi ayah saya hantar masa pergi class." Mema…