Posts

Showing posts from May, 2013

Gadget Oh Gadget...

Image
Zaman dunia yang serba canggih kini. Macam-macam ada. Semua nya ada, bak kata iklan Astro, MACAM MACAM ADA... Kalu kite lihat dunia sekarang ini. Pelbagai gadget boleh dilihat. Daripada gadget yang besar hingga gadget yang kecil, semuanya ada.

Best ke ada gadget ni?  Mesti la best, banyak benda kite boleh belajar. Banyak perkara kite boleh buat.  Tahu tak ni menatang ape???

mesti semua orang tahu ni ap

Kalau yang ni kenal tak??? Apekah benda ni?

Ni kan telefon pintar atau omputih ckp "Smart Phone"
Kite boleh buat ape dengan benda ni? Haaaa banyak benda boleh buat boleh jadi. Boleh call, msg, surf internet.. Macam-Macam Ada!!!!  
Tapi janganlah disebabkan gadget2 ini, boleh menyebabkan sesuatu hubungan menjadi hambar. Pernahkah kamu melihat. Sebuah keluarga keluar makan, tapi meja tu sunyi je..tanpa suara, tanpa ada perbualan, tanpa ada sepatah kata. Apabila dilihat anak masing-masing sibuk membelek barang-barang pintar ni. Si anak lelaki sibuk bermain PSP nye, Si Anak perempua…

terharunye cikgu ngan kata2 awk.....huhu~~~ very touchin

Image
Hari ni..o00ps bk  hari ni tapi 2 May hari tu ada MTQ. MTQ is Majlis Tilawah Al-Quran untuk semua pelajar Pendidikan Khas Daerah Tanjung   . Yeayyy!!! we're Tanjung area!!!  Pertama kali aku join program besar ni bukan sebagai Guru Praktikal. Rasa kelakar nye bile keluar portal, keluar surat pekeliling nama aku bleh naik. Fuuuhhhh tak caye betul " Siti Aishah Bt Ismail --- Pengurus Hafazan".
Gabra betul dh time tu. Mana taknye, tak pernah jadi pengurus apa2 untuk program macam tu. Masa Praktikal dulu jadi jurugambar tak diiktiraf, penyorak, penyokong budak2..yang ni PENGURUS..waa diriku pun tak berapa terurus.
Student aku yang nak bertanding aku plak la yang nervous. Uishh mane taknye, aku tak dapat nak tengok student yg aku train utk bercerita. Die dh la gagap...mesti makin gagap nanti jadinye. Alia....Alia....Alia...maafkan cikgu..cikgu kene bertugas, terpaksa cikgu tinggalkan awak dengan cikgu lain. Jangan nanges yek.
Berdasarkan kata-kata cikgu yang hadir program ni…