Terbuka pulak!!!!

Apa yang terbuka?

Ahaaaa perlawanan terbuka la. Open International Petanque Port Dickson.

Ececeh macam star star pula aku. Aku bukan star cuma nak cari pengalaman jer. Nak masuk match game memang dah tak boleh.

En.Doctor dah warning, " No match game anymore. plz la miss Aishah. U tak sayang kaki u ke?"

" Bukan tak sayang la Doc. I minat benda benda sport ni." Sambil tengok kaki aku yang berbalut tu.

" Many sports u can join BUT no match game." Doc ni tunjuk muka garang.

Hadoi Doc ni. Tunjuk muka garang pun hensem jugak. Kisah 2015 masa lawan futsal boleh pula ligamen koyak. Dapat MC 2 minggu. Bosan betul duduk rumah lama-lama.

Doc ni pun dah pening tengok muka aku. Tisu koyak tu biasa. Masa kaki retak tu pun boleh die perli. " U ni main wretling ke main sport?"

Ada gak aku wrestling doc ni kang.

So, sukan berunsurkan otot otot kaki dah tak boleh aktif. kite main sukan yang guna otot tangan pula.

Saja test main petanque ni. Tak sangka pula menjadi.

1st time join pertandingan terbuka ni. Alamak ada negara luar pula. hermmm hermmmm hermmm. Kali ni aku join game ni under Club SPEC ( Star Petanque Club). Tak main untuk melaka sebab ketua yg incharge tu poyo. Die nak ikut kepala die yg poyo tu. Aku pun buat kepala aku, aku ada pilihan. So lebih baik join dengan group yg positif. Buat apa nak peningkan kepala join group acah acah STAR.

Pusingan pertama double knockout
SPEC vs SELANGOR ehemmm yg ni menang bergaya 13-6

SPEC vs PAHANG 10-13 kali ni kalah

SPEC vs PUTRAJAYA 13-8 cun sikit point kali ni.

Masuk pusingan kedua double knockout.

SPEC vs PPM B

Apa pula la PPM B ni. Ni la group yg hebat dalam Malaysia ni. Persatuan Petanque Malaysia B. fuuuhhh mula mula tu diorang bg point kat kami sampai 6. Kemudian kami kne gulai 13-6.

SPEC vs SUKMA PERAK
Apa la pihak penaja ni bagi kami lawan yg hebat hebat. habisla kami kena kari pula kali ni. memang hebat dlm group mereka, ada shooting ada pointing. Kami takde shooter pun. semua main pointing.

6-13




                      
Ni tak pasti masa lawan mana. Alih-alih ada yg send gambar je



              ni gambar masa lawan Pahang.


Sebelum balik kita tangkap gambar dulu ramai-ramai. Ni la team kami. Bukan hanya dalan Melaka, ada juga k di Selangor, KL. 







Sebelum balik ke kawasan masing-masing. Kita Open Table dulu ye sambil sembang-menyembang dulu.

Nampak game ni macam mudah tau mula-mula. Bila dah main...perghhhh boleh tahan. Macam Hujan jugak peluh menitik.

Comments

  1. You have some really interesting blog posts on here! Glad I found it! I’m following you…Check out my blog if you get a chance! For more information visit k2 for sale

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you. Welcome to my blog..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

mY Boss And I

18th July